Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Akdeniz Salatası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, salata olarak Akdeniz Salatası tarifine yer verdi. Peki, Akdeniz Salatası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
Akdeniz Salatası Tarifi, Akdeniz Salatası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
2 adet büyük domates, küp küp doğranmış
1 adet salatalık, yarım ay şeklinde dilimlenmiş
1 adet kırmızı soğan, ince halkalar halinde dilimlenmiş
1 adet kırmızı biber, jülyen şeklinde doğranmış
1 adet yeşil biber, jülyen şeklinde doğranmış
1/2 su bardağı kalamata zeytini, çekirdeksiz
1/2 su bardağı beyaz peynir veya feta peyniri, küp küp doğranmış
1/4 su bardağı taze fesleğen yaprağı veya maydanoz, ince kıyılmış
Sos için Malzemeler:
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kuru kekik
Nasıl Yapılır?
Domates, salatalık, kırmızı soğan, kırmızı ve yeşil biberi büyük bir salata kasesine alın.
Kalamata zeytinlerini ve beyaz peyniri (veya feta peyniri) salata kasesine ekleyin.
Küçük bir kasede zeytinyağı, kırmızı şarap sirkesi, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kuru kekiği iyice karıştırın. Bu sos, salatanın lezzetini artıracaktır.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemelerin sosla iyice karışması için hafifçe karıştırın.
Salatanın üzerine ince kıyılmış fesleğen yaprakları veya maydanozu serpiştirin.
Bu, salatanıza taze bir tat ve güzel bir görünüm katacaktır.
Akdeniz salatasını hemen servis edin veya birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra soğuk olarak servis edin.
Soğuk servis etmek, lezzetlerin birbirine daha iyi karışmasını sağlayacaktır.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.