BIST
9.924
0,08%
DOLAR
35,1944
-0,08%
EURO
36,7344
0,16%
ALTIN
2.969,69
0,22%
PETROL
73,67
0,68%
BITCOIN
3.390.925
-2,51%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Espanyol Soslu Bonfile Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Espanyol Soslu Bonfile Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, ana yemek olarak Espanyol Soslu Bonfile tarifine yer verdi. Peki, Espanyol Soslu Bonfile Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 16:00
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 20:36
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Espanyol Soslu Bonfile Tarifi, Espanyol Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?
Bonfile için Malzemeler:
4 adet bonfile eti (her biri yaklaşık 150-200 gram)
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Espanyol Sos için Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı kırmızı şarap
1 su bardağı et suyu
1 yaprak defne
1 çay kaşığı taze kekik (veya 1/2 çay kaşığı kuru kekik)
Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
Bonfileleri oda sıcaklığına getirin. Her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Bir tavada zeytinyağını orta-yüksek ateşte ısıtın.
Eti her iki tarafını da, istediğiniz pişirme derecesine göre kızartın (her taraf için yaklaşık 3-4 dakika orta derece için yeterli olacaktır)
Etleri bir tabağa alıp, üzerini alüminyum folyo ile örtün ve dinlenmeye bırakın.
Aynı tavada (etin piştiği tava) tereyağını eritin.
Soğanı ve sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
Unu ekleyin ve kısık ateşte, unun rengi hafifçe dönene kadar kavurun.
Kırmızı şarabı ekleyin ve karıştırarak alkolün buharlaşmasını sağlayın.
Et suyu, defne yaprağı ve kekiği ekleyin.
Sosu kısık ateşte, koyulaşana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Arada bir karıştırın.
Sosun kıvamı istediğiniz gibi olduğunda, defne yaprağını çıkarın ve sosu tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Bonfileleri servis tabağına alın.
Hazırladığınız espanyol sosu etlerin üzerine gezdirin.
İsteğe bağlı olarak yanında haşlanmış sebzeler, patates püresi veya kızarmış patates ile servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
İnciler Nasıl Oluşur?
OK Neyin Kısaltmasıdır? OK Ne Demek?
Annem Ankara Zuhal öldü mü? Annem Ankara Zuhal yaşayacak mı? Bergüzar Korel, Annem Ankara'dan ayrılıyor mu?
Deterjanlara para dökmenize gerek yok! Bu yöntemlerle en inatçı lekeler bile çıkıyor!
Meryem Uzerli, Şakir Paşa Ailesi dizisine ne zaman dahil olacak? Meryem Uzerli, hangi karaktere hayat verecek?
Sonraki Sayfa
×
Ara