BIST
9.949
0,33%
DOLAR
35,1803
-0,12%
EURO
36,7623
0,24%
ALTIN
2.979,59
0,55%
PETROL
72,75
-0,57%
BITCOIN
3.377.396
-2,90%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 3°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 3°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Ispanaklı, Kıymalı Börek Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Ispanaklı, Kıymalı Börek Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, ara sıcak olarak Ispanaklı, Kıymalı Börek tarifine yer verdi. Peki, Ispanaklı, Kıymalı Börek Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 16:40
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 20:36
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ispanaklı, Kıymalı Börek Tarifi, Ispanaklı, Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 paket baklava yufkası
200 gram ıspanak (temizlenmiş ve ince doğranmış)
200 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan (yarısı ıspanaklı iç için, yarısı kıymalı iç için ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı (ıspanaklı harç için)
1/2 çay bardağı sıvı yağ (kıymalı harç için)
100 gram eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ (yufkaları yağlamak için)
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım çay bardağı süt veya su (yufkaların üzerine sürmek için)
Ispanaklı Harç:
Yarım soğanı ve 1 diş sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
İnce doğranmış ıspanakları ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın, soğumaya bırakın.
Kıymalı Harç:
Diğer yarım soğanı ve 1 diş sarımsağı sıvı yağda soteleyin.
Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın, soğumaya bırakın.
Börek Yapımı:
Baklava yufkasını tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ sürün.
Yufkanın bir kenarına ıspanaklı harçtan veya kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
Her bir ruloyu yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Bütün yufkaları ıspanaklı ve kıymalı harçlarla doldurduktan sonra, kalan tereyağı veya sıvı yağı böreklerin üzerine sürün.
Böreklerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız, üzerine süt veya su sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, börekler altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
İnciler Nasıl Oluşur?
OK Neyin Kısaltmasıdır? OK Ne Demek?
Annem Ankara Zuhal öldü mü? Annem Ankara Zuhal yaşayacak mı? Bergüzar Korel, Annem Ankara'dan ayrılıyor mu?
Deterjanlara para dökmenize gerek yok! Bu yöntemlerle en inatçı lekeler bile çıkıyor!
Meryem Uzerli, Şakir Paşa Ailesi dizisine ne zaman dahil olacak? Meryem Uzerli, hangi karaktere hayat verecek?
Sonraki Sayfa
×
Ara