Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçen'in Menüsü: Buğday Pilavı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Gökçen, ana yemek yanında servis edeceği Buğday Pilavı tarifine yer verdi. Peki, Buğday Pilavı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
10 Şubat 2024 05:30
GÜNCELLEME
11 Şubat 2024 02:59
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçen'in Menüsü: Buğday Pilavı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Buğday Pilavı Tarifi, Buğday Pilavı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı buğday (önceden bir gece suda bekletilmiş)
  • 2 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu (daha aromatik bir tat için)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı olarak; havuç, bezelye gibi sebzeler veya şehriye

Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı bir gece önceden bol suda ıslatın. 
  • Ertesi gün, ıslatılmış buğdayı süzün ve yıkayın. Bu işlem, buğdayın pişme süresini kısaltır ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Soğanı küçük küçük doğrayın. 
  • Bir tencereye zeytinyağı veya tereyağını ekleyin ve ısıtın. 
  • Soğanları ekleyip kavurun, şeffaflaşana kadar pişirin.
  • Kavrulmuş soğanlara önceden ıslatılmış buğdayı ekleyin. 
  • Buğdayları birkaç dakika kavurarak soğanlarla karıştırın. Bu aşama, buğdayın lezzetini artırır.
  • Sıcak suyu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin. 
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe bağlı olarak bu aşamada havuç, bezelye veya şehriye gibi ek malzemeler de eklenebilir.
  • Pilavı kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. 
  • Buğdayın suyunu çekip yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Pişme işlemi bittikten sonra tencerenin kapağını açmadan 10-15 dakika demlenmeye bırakın. 
  • Bu süre, buğday pilavının tüm lezzetlerini içine çekmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Buğday pilavını sıcak olarak servis yapın. 
  • İsteğe göre üzerine doğranmış taze yeşillikler serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa