Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçen'in Menüsü: Elmalı, Beyaz ve Mor Lahana Salatası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Gökçen, salata olarak Elmalı, Beyaz ve Mor Lahana Salatası tarifine yer verdi. Peki, Elmalı, Beyaz ve Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
10 Şubat 2024 05:45
GÜNCELLEME
11 Şubat 2024 03:04
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçen'in Menüsü: Elmalı, Beyaz ve Mor Lahana Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Elmalı, Beyaz ve Mor Lahana Salatası Tarifi,  Elmalı, Beyaz ve Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1/4 adet küçük boy beyaz lahana
  • 1/4 adet küçük boy mor lahana
  • 1 adet büyük elma (tercihen yeşil elma)
  • 1 adet havuç
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/2 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı bal
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Beyaz ve mor lahanaları ince ince doğrayın. Elmayı yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimler halinde doğrayın. 
  • Elma dilimlerini kararmaması için limon suyu ile harmanlayabilirsiniz.
  • Havucu soyun ve rendeleyin veya ince şeritler halinde kesin.
  • Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
  • Büyük bir kasede, zeytinyağı, elma sirkesi, bal, tuz ve karabiberi birlikte çırpın. Bu sos, salatanın dressingi olacak.
  • Doğradığınız lahanaları, elmayı, rendelediğiniz havucu ve kıydığınız yeşillikleri geniş bir salata kasesine alın.
  • Hazırladığınız dressingle salata malzemelerini iyice karıştırın. 
  • Tüm malzemeler dressingle eşit şekilde kaplanana kadar hafifçe karıştırın.
  • Salatanın lezzetlerinin birbirine karışması için 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Salatayı dinlendirdikten sonra, servis yapmadan önce isterseniz üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilir ve birkaç yaprak taze yeşillikle süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa