Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçen'in Menüsü: Bal Kabaklı Pasta Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Gökçen, tatlı olarak Bal Kabaklı Pasta tarifine yer verdi. Peki, Bal Kabaklı Pasta Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
10 Şubat 2024 06:00
GÜNCELLEME
11 Şubat 2024 03:11
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçen'in Menüsü: Bal Kabaklı Pasta Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Bal Kabaklı Pasta Tarifi, Bal Kabaklı Pasta Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Kek İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı taze rendelenmiş muskat
  • 1/4 çay kaşığı zencefil
  • 1/4 çay kaşığı karanfil
  • 4 büyük yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı bal kabağı püresi (pişirilip ezilmiş)

Kreması İçin:

  • 200 ml krema
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstraktı

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 175 dereceye ayarlayın ve kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.
  • Bir kasede un, kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın, muskat, zencefil ve karanfili karıştırın.
  • Başka bir büyük kasede yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın.
  • Sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyip karıştırın.
  • En son bal kabağı püresini ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Karışımı kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika veya kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve tamamen soğuması için bir tel ızgara üzerine alın.
  • Soğuk kremayı bir kaseye alın ve mikserle hafif katılaşana kadar çırpın.
  • Krem şanti, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip, krem şanti katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Soğuyan keki iki veya üç kata ayırın.
  • Her kata hazırladığınız kremadan sürün ve katları üst üste yerleştirin.
  • En üst kata ve pastanın yanlarına kalan krema ile kaplayın.
  • İsteğe bağlı olarak üzerini bal kabağı parçaları, ceviz veya tarçın ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa