'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci, yani son gün yarışmacısı Ezgi,
ara sıcak olarak Patates Risotto (Parmesan ve Taze Ispanak Eşliğinde) tarifine yer verdi. Peki, Patates Risotto ( Parmesan ve Taze Ispanak Eşliğinde) Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
Patates Risotto (Parmesan ve Taze Ispanak Eşliğinde) Tarifi, Patates Risotto (Parmesan ve Taze Ispanak Eşliğinde) Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
2 büyük boy patates, küp küp doğranmış
1 büyük soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 su bardağı arborio pirinci (risotto pirinci)
4-5 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu, sıcak
1/2 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet taze ıspanak, yıkanmış ve iri parçalara ayrılmış
Tuz ve karabiber
Taze rendelenmiş muskat (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
Küp küp doğranmış patatesleri tuzlu suda yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra süzün ve kenara alın.
Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar orta ateşte soteleyin.
Soğanlar yumuşadığında, arborio pirincini ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. İsteğe bağlı olarak beyaz şarabı ekleyin ve alkolün buharlaşmasını bekleyin.
Sıcak sebze suyunu, yavaş yavaş ekleyerek, pirinçler suyu çekene kadar ve sık sık karıştırarak pişirin.
Bu işlem yaklaşık 18-20 dakika sürecektir.
Patatesleri ve taze ıspanağı risottoya ekleyin. Taze ıspanak hızla pişecektir.
Tereyağı ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin.
Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. İyice karıştırın ve peynir eriyene kadar pişirin.
Patates risottoyu sıcak servis yapın.
Üzerine ekstra parmesan peyniri rendeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.