'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci, yani son gün yarışmacısı Ezgi, salata olarak Portakallı Maş Fasulyesi Salatası tarifine yer verdi. Peki, Portakallı Maş Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
1 su bardağı maş fasulyesi (gece boyunca suda bekletilmiş)
2 adet orta boy portakal
1 adet kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
1 avuç taze nane yaprağı, doğranmış
1 avuç taze roka veya ıspanak yaprağı
Sos İçin:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
Maş fasulyesini, suda gece boyunca ıslattıktan sonra süzün ve bol su ile yumuşayana kadar haşlayın.
Piştikten sonra süzün ve soğumaya bırakın.
Portakalların kabuklarını soyun ve beyaz kısımlarını mümkün olduğunca temizleyin.
Portakalları ince dilimlere kesin veya zar şeklinde doğrayın.
Küçük bir kasede zeytinyağı, balzamik sirke, taze sıkılmış portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
Büyük bir salata kasesinde soğuyan maş fasulyeleri, dilimlenmiş portakallar, ince dilimlenmiş kırmızı soğan, doğranmış nane yaprakları ve roka veya ıspanak yapraklarını karıştırın.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeler sos ile iyice karışana kadar hafifçe karıştırın.
Salatayı sosun içinde birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.