BIST
9.390
0,00%
DOLAR
34,4704
0,10%
EURO
36,3658
0,21%
ALTIN
2.869,97
1,16%
PETROL
71,28
0,34%
BITCOIN
3.133.783
3,12%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 5°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 5°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Kıymalı Mantarlı Bohça Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Kıymalı Mantarlı Bohça Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Candan ara sıcak olarak Kıymalı Mantarlı Bohça tarifine yer verdi. Peki, Kıymalı Mantarlı Bohça Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 18:10
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 23:09
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Kıymalı Mantarlı Bohça Tarifi...
Kıymalı Mantarlı Bohça Tarifi
Malzemeler:
500 gram yufka
200 gram kıyma
200 gram mantar, ince dilimlenmiş
1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 adet yeşil biber, ince doğranmış
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
1 adet yumurta (üzeri için)
1 yemek kaşığı susam veya çörek otu (üzeri için)
Nasıl Yapılır?
Bir tavada biraz sıvı yağ ısıtın ve ince doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin.
Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
İnce dilimlenmiş mantarları, doğranmış yeşil biberi, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip, mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Yufkayı düz bir zemine serin ve dört eşit parçaya kesin.
Her bir parçayı hafifçe nemlendirmek için su ile yağ karışımını fırça yardımıyla sürün.
Her bir yufka parçasının ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun.
Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak bohça şekli verin ve uçlarını iyice kapatın.
Hazırladığınız bohçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Bir kasede yumurtayı çırpın ve bohçaların üzerine fırça yardımıyla sürün.
Üzerine susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, bohçaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Garum Sos Nedir? Garum Sos Nasıl Yapılır?
Sonraki Sayfa
×
Ara