Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Eli Böğründe Kebabı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Candan ana yemek olarak Eli Böğründe Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Eli Böğründe Kebabı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 17:50
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 23:16
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Eli Böğründe Kebabı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Eli Böğründe Kebabı Tarifi...

Eli Böğründe Kebabı Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet büyük boy soğan, yarım ay şeklinde doğranmış
  • 2 adet yeşil biber, doğranmış
  • 2 adet domates, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış (süslemek için)

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. 
  • Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
  • Etler suyunu çektikten sonra yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, doğranmış yeşil biberleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. 
  • Sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte soteleyin.
  • Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. 
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu da ekleyip karıştırın.
  • Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. 
  • Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.
  • Etler iyice yumuşadığında, kebabı bir servis tabağına alın. 
  • Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa