BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,5063
0,21%
EURO
36,3846
0,26%
ALTIN
2.849,85
0,45%
PETROL
71,01
-0,04%
BITCOIN
3.109.227
2,31%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Hatay Usulü Mercimekli Aş Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Hatay Usulü Mercimekli Aş Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Candan ara sıcak olarak Hatay Usulü Mercimekli Aş tarifine yer verdi. Peki, Hatay Usulü Mercimekli Aş Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 17:30
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 23:22
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Hatay Usulü Mercimekli Aş Tarifi...
Hatay Usulü Mercimekli Aş
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet büyük boy soğan, küçük doğranmış
1 adet havuç, küp küp doğranmış
1 adet kırmızı biber, küp küp doğranmış
1 adet yeşil biber, küp küp doğranmış
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, tatlandırmak için
4 su bardağı sıcak su
Zeytinyağı veya tereyağı
Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış (süslemek için)
Nasıl Yapılır?
Mercimekleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip, mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Piştikten sonra suyunu süzün ve kenara alın.
Bir başka tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın.
Küçük doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Havuç, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Domates salçasını ve baharatları (pul biber, karabiber, kimyon) tencereye ekleyin.
Birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin.
Süzülmüş mercimekleri ve ince bulguru tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
Bulgur ve mercimek yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun şişmesi için yeterince pişirin.
Gerekirse pişirme süresince az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
Aşı ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Garum Sos Nedir? Garum Sos Nasıl Yapılır?
Sonraki Sayfa
×
Ara