Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Hatay Usulü Mercimekli Aş Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Candan ara sıcak olarak Hatay Usulü Mercimekli Aş tarifine yer verdi. Peki, Hatay Usulü Mercimekli Aş Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 17:30
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 23:22
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Hatay Usulü Mercimekli Aş Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Hatay Usulü Mercimekli Aş Tarifi...

Hatay Usulü Mercimekli Aş

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet büyük boy soğan, küçük doğranmış
  • 1 adet havuç, küp küp doğranmış
  • 1 adet kırmızı biber, küp küp doğranmış
  • 1 adet yeşil biber, küp küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, tatlandırmak için
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı veya tereyağı
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış (süslemek için)

Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. 
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip, mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  • Piştikten sonra suyunu süzün ve kenara alın.
  • Bir başka tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın. 
  • Küçük doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Havuç, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  • Domates salçasını ve baharatları (pul biber, karabiber, kimyon) tencereye ekleyin. 
  • Birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin.
  • Süzülmüş mercimekleri ve ince bulguru tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
  • Bulgur ve mercimek yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun şişmesi için yeterince pişirin. 
  • Gerekirse pişirme süresince az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Aşı ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. 
  • Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa