Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Bostana Salatası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Candan salata olarak Bostana Salatası tarifine yer verdi. Peki, Bostana Salatası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 17:10
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 23:29
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Bostana Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Bostana Salatası Tarifi...

Bostana Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz, tatlandırmak için
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi veya limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri güzelce yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın. 
  • Doğradığınız domatesleri geniş bir salata kasesine alın.
  • Yeşil ve kırmızı biberleri yıkayıp, ince ince doğrayın. 
  • Kuru soğanı soyup yarım ay şeklinde ince ince dilimleyin. 
  • Doğranmış biberleri ve soğanı domateslerle birlikte salata kasesine ekleyin.
  • Maydanoz ve naneyi yıkayıp, ince ince kıyın. İsteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı da ekleyebilirsiniz. Tüm yeşillikleri salata kasesine ekleyin.
  • Pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu yeşilliklerin üzerine serpin. 
  • Daha sonra zeytinyağı ve nar ekşisi ya da limon suyunu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırın. 
  • Bostana Salatası'nın lezzetlerinin birbirine karışması için biraz bekletin.
  • Bostana Salatası'nı, isterseniz ekstra nar ekşisi veya limon dilimleriyle süsleyerek, soğuk olarak servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa