Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Gül Tatlısı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Candan tatlı olarak Gül Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, Gül Tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 16:50
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 23:34
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Gül Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Gül Tatlısı Tarifi...

Gül Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar kaynatın. 
  • Limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Unu bir kaba eleyin. 
  • Ortasını açıp, içine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Hamuru güzelce yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • İnce çekilmiş ceviz veya fındık, şeker ve tarçını bir kapta karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayıp açın.
  • Açtığınız hamurun ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. 
  • Ruloyu gül şekli vermek için spiral şeklinde kıvırın.
  • Hazırladığınız gül şeklindeki tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tatlıların üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Tatlıyı şerbeti çekmesi için bir süre bekletin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa