'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, başlangıç olarak Kremalı Havuç Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Kremalı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil (isteğe bağlı)
Bir tutam muskat (isteğe bağlı)
Süslemek için:
Kıyılmış taze maydanoz veya dereotu
Birkaç damla krema
Nasıl Yapılır?
Havuçları iyice yıkayıp, soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.
Soğanı ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın.
Orta boy bir tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın.
Soğanı ve sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Ardından doğranmış havuçları ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte 5-7 dakika daha soteleyin.
Sebze suyunu tencereye ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın. Tuz, karabiber, zencefil ve muskatı da ekleyin. Karışımı kaynatın, ardından ısıyı düşürün ve havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
Çorba piştikten sonra, blender yardımıyla veya el blenderı kullanarak çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirin.
Eğer çorba çok kalın olursa, biraz daha su veya sebze suyu ekleyebilirsiniz.
Çorbayı tekrar ocağa alın ve krema ekleyin.
Çorbayı birkaç dakika daha kısık ateşte pişirin, ancak kaynamasına izin vermeyin.
Çorbayı sıcak olarak servis kaselerine bölüştürün.
Üzerine biraz kıyılmış taze ot ve birkaç damla krema ekleyerek süsleyin.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.