Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Peynirli Krep Börek Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, ara sıcak olarak Peynirli Krep Börek tarifine yer verdi. Peki, Peynirli Krep Börek Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 18:40
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 19:28
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Peynirli Krep Börek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Peynirli Krep Börek Tarifi...

Peynirli Krep Börek

Krep Hamuru İçin Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

İç Harcı İçin Malzemeler:

  • 200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz, ince kıyılmış
  • Karabiber

Üzeri İçin:

  • Eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı
  • Çörek otu veya susam (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları derin bir kasede çırpın.
  • Sütü ve erimiş tereyağını, sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Unu ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. 
  • Hamurun kıvamı akıcı olmalıdır.
  • Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. 
  • Tavaya az miktarda yağ sürerek krep hamurundan bir kepçe dökün ve tavayı hafifçe eğerek hamurun her yere yayılmasını sağlayın.
  • Her iki yüzeyi de hafif altın rengi alana kadar pişirin. 
  • Tüm hamuru bu şekilde pişirerek krepleri hazırlayın.
  • Beyaz peyniri bir kasede ezin. 
  • İnce kıyılmış maydanozu, karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Her bir krepin ortasına hazırladığınız peynirli harçtan koyun. 
  • Krepleri önce iki yanından içe doğru katlayın, sonra rulo şeklinde sarın.
  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Krep börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  • Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve isteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında, üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa