Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, ara sıcak olarak Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar tarifine yer verdi. Peki, Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 18:30
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 19:43
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar Tarifi...

Sarımsaklı Yoğurtlu Fırında Karnabahar

Malzemeler:

Karnabahar için:

  • 1 büyük karnabahar başı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı baharatlar: toz kırmızı biber, kimyon, köri vb.

Sarımsaklı Yoğurt Sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • Tuz ve karabiber
  • Bir tutam kırmızı pul biber veya dövülmüş taze nane

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200°C'ye ayarlayın.
  • Karnabaharı büyükçe çiçeklere ayırın. 
  • Yıkayıp kuruladıktan sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Karnabaharların üzerine zeytinyağı dökün ve tuz, karabiber ve diğer seçtiğiniz baharatlarla eşit şekilde kaplanacak şekilde karıştırın. 
  • Karnabaharları tek kat halinde düzenleyin. 
  • Önceden ısıtılmış fırında, karnabaharlar altın rengi ve kenarları hafif kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Yoğurdu bir kaseye alın. 
  • Ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 
  • Sosun tadına bakın ve gerekiyorsa baharatları ayarlayın.
  • Fırından çıkan karnabaharları bir servis tabağına alın. 
  • Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurt sosunu dökün. 
  • İsteğe bağlı olarak üzerine biraz kırmızı pul biber serperek veya taze nane ile garnitür ekleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa