Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Karamelize Soğanlı Kaşarlı Köfte Patates Püresi Eşliğinde

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, ana yemek olarak Patates Püresi eşliğinde Karamelize Soğanlı Kaşarlı Köfte tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 18:20
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 19:48
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Karamelize Soğanlı Kaşarlı Köfte Patates Püresi Eşliğinde
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Karamelize Soğanlı Kaşarlı Köfte Patates Püresi Eşliğinde...

Karamelize Soğanlı Kaşarlı Köfte

Köfte İçin Malzemeler:

  • 500 gram kıyma (dana veya karışık)
  • 1 adet kuru soğan, rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Karamelize Soğan İçin:

  • 2 büyük soğan, ince dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke (isteğe bağlı)

Kaşarlı Katman İçin:

  • 200 gram kaşar peyniri, rendelenmiş

Patates Püresi İçin:

  • 4 büyük patates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber
  • Muskat rendesi (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları bir kasede iyice karıştırın.
  • Karışımdan küçük parçalar alıp, elinizle köfte şekli verin.
  • Köfteleri, önceden ısıtılmış tavada her iki tarafını da kızartarak pişirin.
  • Soğanları ince ince dilimleyin.
  • Tavada yağı ısıtın, soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Şeker ve balsamik sirkeyi ekleyin, soğanlar altın rengini alana kadar karamelize oluncaya kadar pişirin.
  • Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanmış patatesleri ezin, içine süt, tereyağı, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın.
  • Köfteleri servis tabağına alın.
  • Üzerine bol miktarda karamelize soğan ekleyin.
  • Kaşar peynirini soğanların üzerine serpiştirin. 
  • Kaşar eriyene kadar fırında bekletin veya peynirin erimesi için kısa süre mikrodalgada tutun.
  • Yanında sıcak patates püresi ile servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa