BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,5063
0,21%
EURO
36,3846
0,26%
ALTIN
2.849,85
0,45%
PETROL
71,01
-0,04%
BITCOIN
3.109.227
2,31%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Bisküvili Karamel Soslu Muhallebi Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Bisküvili Karamel Soslu Muhallebi Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, tatlı olarak Bisküvili Karamel Soslu Muhallebi tarifine yer verdi. Peki, Bisküvili Karamel Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 18:10
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 19:56
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Bisküvili Karamel Soslu Muhallebi Tarifi...
Bisküvili Karamel Soslu Muhallebi
Muhallebi İçin Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası veya buğday nişastası)
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya (veya 1 çay kaşığı vanilya özütü)
2 yemek kaşığı tereyağı
Karamel Sos İçin Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kaynar su
1/2 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
Taban İçin:
1 paket petibör bisküvi veya istediğiniz herhangi bir çıtır bisküvi
Nasıl Yapılır?
Bir tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını koyun.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamını alıp kaynamaya başladığında, tereyağını ve vanilyayı ekleyin.
Tereyağı eriyene kadar karıştırın.
Ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
Şekeri geniş bir tencereye alın ve orta ateşte eriyene kadar pişirin.
Şeker karamel rengini alınca, dikkatlice kaynar suyu ekleyin (şeker sıçrayabilir)
Karışımı sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ardından kremayı ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bisküvileri elinizle ufalayın veya bir mutfak robotunda hafifçe parçalayın.
Tatlıyı servis edeceğiniz kaselerin tabanına bisküvi parçalarını eşit şekilde yayın.
Muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün.
Karamel sosun bir kısmını muhallebinin üzerine ekleyin.
Katmanları istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz.
Tatlıyı en az 2-3 saat (ideal olarak bir gece) buzdolabında soğutun.
Bu, muhallebinin iyice soğumasını ve tatların birbirine karışmasını sağlar.
Servis yapmadan önce, üzerine biraz daha karamel sos ve isteğe bağlı olarak kırılmış bisküvi parçaları ekleyerek süsleyin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Garum Sos Nedir? Garum Sos Nasıl Yapılır?
Sonraki Sayfa
×
Ara