İsrail basınından "7Eye", Dünya Siyonist Teşkilatı'nın "Antisemitizmde durum" başlıklı yıllık raporunu yayımladı.
Rapor, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail topraklarında başlattığı "Aksa Tufanı Operasyonu" ve sonrasında İsrail hükümetinin verdiği orantısız ve çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri hedef alan kanlı yanıt, dünyadaki Yahudi karşıtlığını ciddi ölçüde artırdı.
"Yahudi karşıtlığı" raporu, ABD'de yaşanan olayların yüzde 43’ünün ve Avrupa’da yaşanan olayların yüzde 35’nin "antisemitik içerikli" olduğunu ortaya koydu.
Avustralya'da 7 Ekim'den bu yana, 660'dan fazla antisemitik olay kayıtlara geçerken bu 2022’ye göre yüzde 738’lik bir artış anlamına geliyor.
İsrail'in askeri operasyonları yüzünden her zaman antisemitizmde bir artış olmasına rağmen, bu kez artış olduğu belirtilen raporda, ancak gözlemlenen bu artışın oldukça yüksek olduğunun altı çizildi.
Aşırı sağ unsurlar ile aşırı sol unsurlar arasında şaşırtıcı bir iş birliği oluştuğuna işaret edilen raporda, bu iki karşıt grubun “antisemitizm ve İsrail nefreti” noktasında birleştiğine dikkat çekildi.
Bu durum “şaşırtıcı” olarak nitelendi.
Rapor, Batı ülkeleri ve ABD’de, gençlerin ve sol-ilerici akımlarla özdeşleşmiş unsurların İsrail'e yönelik sempatisinin uzun süredir azalma eğiliminde olduğuna da dikkat çekildi.
Antisemitizm Raporu’nda holokosta olan inancın zayıflamasının yarattığı hayal kırıklığına da yer verildi.
Rapora göre, 30 yaşın altındaki ABD'lilerin yüzde 20'si Holokost'un hiç yaşanmadığına kesinlikle ya da kısmen katılıyor. 65 yaş ve üzeri kişiler arasında kaydedilen orandan 20 kat daha yüksek çıkan bu rakam İsrail’in yeni nesillerdeki algı ve imajını da ortaya koyuyor.
Buna bağlı olarak, her ün gençten biri İsrail'in ve İsrail mallarının boykot edilmesine destek veriyor.
Gençlerin yüzde 28'i Yahudilerin Amerikan toplumunda daha fazla güce sahip olduğuna kesinlikle ya da kısmen katılırken toplamda bu oran yüzde 16 olarak belirlen
İsrail'in Gazze'de soykırıma varan saldırıları Hristiyan dünyasında da artık tepki çekiyor.
7 Ekim'den önceki 17 gün ile sonraki 17 gün arasındaki internetteki "antisemit söylem" 4 katına çıktı.
Şiddet içerikli mesajlarda bu oran 12 kata kadar yükseldi.
Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Avustralya, İngiltere, Kanada, Almanya, Güney Afrika, Arjantin ve İspanya'nın Yahudi karşıtı söylemin en yüksek gözlendiği ülkeler olduğuna işaret edilen raporda "Tepkiler artık sadece İslam dünyasından gelmiyor." değerlendirmesine yer verildi.