BIST
9.949
0,33%
DOLAR
35,2660
0,30%
EURO
36,7950
0,33%
ALTIN
2.981,08
0,11%
PETROL
72,87
0,01%
BITCOIN
3.381.989
-2,73%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 2°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 2°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hazal'ın Menüsü: Sütlü Kabak Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hazal'ın Menüsü: Sütlü Kabak Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Hazal, başlangıç olarak Sütlü Kabak Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Sütlü Kabak Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 20:00
GÜNCELLEME
17 Şubat 2024 02:19
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hazal'ın Menüsü: Sütlü Kabak Çorbası Tarifi...
Sütlü Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
500 gram kabak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
4 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu
1 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı olarak bir tutam muskat
İsteğe bağlı olarak süslemek için kıyılmış maydanoz veya nane
Nasıl Yapılır?
Kabakları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra küp küp doğrayın.
Orta boy bir tencerede tereyağını veya zeytinyağını ısıtın.
İnce ince doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
Doğranmış kabakları tencereye ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca orta ateşte kavurun.
Tavuk suyu veya sebze suyunu tencereye ekleyin.
Karışımı kaynamaya bırakın, ardından ateşi düşürün ve kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Kabaklar iyice yumuşadığında, çorbayı bir blender yardımıyla püre haline getirin veya el blenderı kullanarak tencerede püreleyin.
Püre haline getirdiğiniz çorbaya sütü ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak bir tutam muskat ile tatlandırın.
Çorbayı tekrar ısıtın, ancak kaynatmayın.
Çorbayı sıcak olarak servis yapın.
Üzerine isteğe bağlı olarak kıyılmış maydanoz veya nane serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
İnciler Nasıl Oluşur?
OK Neyin Kısaltmasıdır? OK Ne Demek?
Annem Ankara Zuhal öldü mü? Annem Ankara Zuhal yaşayacak mı? Bergüzar Korel, Annem Ankara'dan ayrılıyor mu?
Deterjanlara para dökmenize gerek yok! Bu yöntemlerle en inatçı lekeler bile çıkıyor!
Meryem Uzerli, Şakir Paşa Ailesi dizisine ne zaman dahil olacak? Meryem Uzerli, hangi karaktere hayat verecek?
Sonraki Sayfa
×
Ara