BIST
10.008
0,93%
DOLAR
35,2796
0,16%
EURO
36,8256
0,41%
ALTIN
2.980,26
0,57%
PETROL
73,54
0,51%
BITCOIN
3.378.166
-2,88%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Güveçte Beşamel Soslu Mantarlı Et Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Güveçte Beşamel Soslu Mantarlı Et Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci gün yarışmacısı Müjgan, ana yemek olarak Güveçte Beşamel Soslu Mantarlı Et tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 18:40
GÜNCELLEME
17 Şubat 2024 02:49
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Güveçte Beşamel Soslu Mantarlı Et Tarifi...
Güveçte Beşamel Soslu Mantarlı Et
Malzemeler:
Et için:
500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak, ezilmiş
250 gram mantar, dilimlenmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı et suyu veya su
Tuz, karabiber ve kekik
Beşamel Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber ve muskat
Nasıl Yapılır?
Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğan ile sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
Kuşbaşı doğranmış eti ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
Domates salçasını ekleyip karıştırın, ardından dilimlenmiş mantarları ilave edin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Et suyu, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Küçük bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun.
Unun rengi hafif sararınca sütü azar azar ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Sos koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
Tuz, karabiber ve bir tutam muskat ekleyip karıştırın.
Fırını 180°C'ye ısıtın.
Pişmiş et ve mantar karışımını güveç kaplarına bölüştürün.
Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.
Güveç kaplarını fırına verin ve üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
İnciler Nasıl Oluşur?
OK Neyin Kısaltmasıdır? OK Ne Demek?
Annem Ankara Zuhal öldü mü? Annem Ankara Zuhal yaşayacak mı? Bergüzar Korel, Annem Ankara'dan ayrılıyor mu?
Deterjanlara para dökmenize gerek yok! Bu yöntemlerle en inatçı lekeler bile çıkıyor!
Meryem Uzerli, Şakir Paşa Ailesi dizisine ne zaman dahil olacak? Meryem Uzerli, hangi karaktere hayat verecek?
Sonraki Sayfa
×
Ara