Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci gün yarışmacısı Müjgan, ana yemek yanında servis edeceği Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi...
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur (orta veya ince bulgur tercih edilebilir)
1 büyük boy soğan, yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
3 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
2-3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
Yeşil mercimeği iyice yıkayın ve küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
Mercimekler diri kalacak şekilde, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Daha sonra süzün ve kenara alın.
Geniş bir tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın.
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
Bulguru ekleyin ve 2-3 dakika boyunca bulgurlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Önceden haşlanmış ve süzülmüş yeşil mercimeği tencereye ekleyin.
Sıcak su veya sebze suyunu, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Pişirme süresi bulgurun çeşidine göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle bulgurun paket üzerindeki pişirme talimatlarını da göz önünde bulundurabilirsiniz.
Pilav piştikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve pilavı 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
Pilavı bir servis tabağına alın.
İsteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet Olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.