Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mustafa'nın Menüsü: Soslu Köy Patatesi ve Atom Eşliğinde Paçanga Böreği Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ilk gün yarışmacısı Mustafa ara sıcak olarak Soslu Köy Patatesi ve Atom Eşliğinde Paçanga Böreği Tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
19 Şubat 2024 22:45
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 01:20
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mustafa'nın Menüsü: Soslu Köy Patatesi ve Atom Eşliğinde Paçanga Böreği Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mustafa'nın Menüsü: Soslu Köy Patatesi ve Atom Eşliğinde Paçanga Böreği Tarifi...

Soslu Köy Patatesi ve Atom Eşliğinde Paçanga Böreği

Soslu Köy Patatesi Tarifi

Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı su

Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ezilmiş sarımsakları kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip, biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edin ve karıştırın.
  • Doğranmış patatesleri tavaya ekleyin. Tuz, pul biber, karabiber ve kekik ile tatlandırın.
  • Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ara sıra karıştırarak patateslerin her tarafının sosu çekmesini sağlayın.
  • Patatesler yumuşayıp, sos koyulaşınca ocaktan alın.

Atom Tarifi

Malzemeler:

  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı beyaz peynir veya kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • Zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Biberleri yıkayıp, sap kısımlarını çıkarın ve içlerini temizleyin.
  • İçlerini rendelenmiş peynir ve pul biber ile doldurun.
  • Biberlerin ağzını kürdan ile kapatın.
  • Biberleri az zeytinyağı eklenmiş tavada her tarafı kızarana kadar pişirin.

Paçanga Böreği Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 200 gram pastırma, ince dilimlenmiş
  • 200 gram kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 2 adet yeşil biber, ince doğranmış
  • 1 adet domates, küp küp doğranmış (isteğe bağlı çekirdekleri çıkarılabilir)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
  • Yumurta (dışını sürmek için)

Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları dört eşit parçaya bölün.
  • Her bir parçanın üzerine sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı sürün.
  • Pastırma, kaşar peyniri, yeşil biber ve domatesi karıştırın.
  • Hazırladığınız iç harcı yufkaların geniş tarafına koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Böreklerin üzerine yumurta sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa