BIST
8.946
0,95%
DOLAR
34,2425
0,14%
EURO
37,0968
0,94%
ALTIN
2.970,23
1,54%
PETROL
74,99
0,09%
BITCOIN
2.606.304
2,10%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Kemik Sulu Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Kemik Sulu Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Ayşe, başlangıç olarak Kemik Sulu Sebzeli Şehriye Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
20 Şubat 2024 18:50
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 20:16
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Kemik Sulu Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi..
Kemik Sulu Sebzeli Şehriye Çorbası
Malzemeler:
Kemik Suyu İçin:
500 gr kemik (dana veya kuzu tercihen)
2 litre su
1 adet soğan (dörde bölünmüş)
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
Çorba İçin:
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
1 adet patates (küp küp doğranmış)
1 adet kereviz sapı (ince dilimlenmiş, isteğe bağlı)
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 çay bardağı şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yeteri kadar sıcak su (gerekirse)
Nasıl Yapacağız?
Kemik Suyu Hazırlığı:
Kemikleri, soğanı, sarımsağı, defne yaprağını ve tuz-karabiberi büyük bir tencereye koyun.
Üzerine 2 litre su ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısarak 2-3 saat boyunca kısık ateşte kaynatın.
Ara sıra üzerinde biriken köpüğü almayı unutmayın.
Kemik suyunu süzün ve kemiklerin etini ayırıp çorba için kenara koyun.
Çorba Hazırlığı:
Bir başka tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Havuç, patates ve kereviz sapını ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
Süzülmüş kemik suyunu ve ayrılan et parçalarını tencereye ekleyin.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi de ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra şehriyeyi ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin.
Gerekirse sıcak su ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Servis:
Çorbanın tadını kontrol edin, gerekirse tuz ve baharatlarını ayarlayın. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara