BIST
8.946
0,95%
DOLAR
34,2527
0,17%
EURO
37,1700
1,14%
ALTIN
2.968,66
1,48%
PETROL
74,36
-0,75%
BITCOIN
2.587.130
1,36%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Ayşe, ara sıcak olarak İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
20 Şubat 2024 19:40
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 20:23
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu Tarifi...
İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu Tarifi
Malzemeler:
Pazı Yoğurtlusu İçin:
500 gr pazı (yıkanmış ve ince doğranmış)
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak (dövülmüş)
Tuz
İç Yağlı Harç İçin:
200 gr kıyma (dana veya kuzu)
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı iç yağı (küçük küpler halinde doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Nasıl Yapacağız?
Büyük bir tencerede su kaynatın ve pazıları tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın.
Ardından süzgeçle çıkarıp soğuk suya tutun ve fazla suyunu sıkın.
Bir tavada iç yağını eritin ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin.
Yarım çay bardağı suyu da ekleyerek birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Yoğurdu bir kaseye alın, üzerine dövülmüş sarımsak ve tuzu ekleyip çırpın.
Haşlanmış pazıları servis tabağına alın.
Üzerine iç yağlı kıyma harcını ekleyin.
En üste sarımsaklı yoğurdu dökün.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı pul biberi ekleyin.
Birkaç saniye kızdırdıktan sonra yoğurtlu pazıların üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara