Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Ayşe, ara sıcak olarak İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
20 Şubat 2024 19:40
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 20:23
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu Tarifi...

İç Yağlı Pazı Yoğurtlusu Tarifi

Malzemeler:

Pazı Yoğurtlusu İçin:

  • 500 gr pazı (yıkanmış ve ince doğranmış)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • Tuz

İç Yağlı Harç İçin:

  • 200 gr kıyma (dana veya kuzu)
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı iç yağı (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Nasıl Yapacağız?

  • Büyük bir tencerede su kaynatın ve pazıları tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın.
  • Ardından süzgeçle çıkarıp soğuk suya tutun ve fazla suyunu sıkın.
  • Bir tavada iç yağını eritin ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin. 
  • Yarım çay bardağı suyu da ekleyerek birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Yoğurdu bir kaseye alın, üzerine dövülmüş sarımsak ve tuzu ekleyip çırpın.
  • Haşlanmış pazıları servis tabağına alın.
  • Üzerine iç yağlı kıyma harcını ekleyin.
  • En üste sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı pul biberi ekleyin. 
  • Birkaç saniye kızdırdıktan sonra yoğurtlu pazıların üzerine gezdirin.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa