BIST
8.834
-0,31%
DOLAR
34,2443
0,15%
EURO
37,0239
0,74%
ALTIN
2.939,54
0,49%
PETROL
74,34
-0,77%
BITCOIN
2.571.561
0,74%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 14°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 14°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Bıldırcın Dolması Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Bıldırcın Dolması Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Ayşe, ana yemek olarak, Bıldırcın Dolması tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
20 Şubat 2024 19:30
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 20:31
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Bıldırcın Dolması Tarifi...
Bıldırcın Dolması
Malzemeler:
4 adet bıldırcın, temizlenmiş
1 su bardağı pirinç, iyice yıkanmış ve süzülmüş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük soğan, ince doğranmış
1/4 su bardağı çam fıstığı
1/4 su bardağı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
1 limonun suyu
Ekstra zeytinyağı ve tuz, bıldırcınları marine etmek için
Nasıl Yapacağız?
Bıldırcınları yıkayıp kurulayın.
Bir kabın içinde bir miktar zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırarak bıldırcınların her yerine sürün.
Marine için bir kenara bırakın.
Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
Yıkanmış pirinci ekleyip, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
Tarçın, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyin.
Sıcak su veya tavuk suyunu ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Pişirme işlemi bittikten sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız dolma harcı ile bıldırcınların içini dikkatlice doldurun.
Açılmamaları için bacaklarını veya gövdesini mutfak ipiyle bağlayabilirsiniz.
Fırını 180°C'ye (350°F) ısıtın.
Dolmalık bıldırcınları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Bıldırcınları önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika veya etleri pişene kadar pişirin.
Pişirme süresi bıldırcınların büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
Pişen bıldırcın dolmalarını fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara