Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Bıldırcın Dolması Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Ayşe, ana yemek olarak, Bıldırcın Dolması tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
20 Şubat 2024 19:30
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 20:31
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Bıldırcın Dolması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Bıldırcın Dolması Tarifi...

Bıldırcın Dolması

Malzemeler:

  • 4 adet bıldırcın, temizlenmiş
  • 1 su bardağı pirinç, iyice yıkanmış ve süzülmüş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük soğan, ince doğranmış
  • 1/4 su bardağı çam fıstığı
  • 1/4 su bardağı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 limonun suyu
  • Ekstra zeytinyağı ve tuz, bıldırcınları marine etmek için

Nasıl Yapacağız?

  • Bıldırcınları yıkayıp kurulayın. 
  • Bir kabın içinde bir miktar zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırarak bıldırcınların her yerine sürün.
  • Marine için bir kenara bırakın.
  • Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  • Yıkanmış pirinci ekleyip, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
  • Tarçın, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyin. 
  • Sıcak su veya tavuk suyunu ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız dolma harcı ile bıldırcınların içini dikkatlice doldurun.
  • Açılmamaları için bacaklarını veya gövdesini mutfak ipiyle bağlayabilirsiniz.
  • Fırını 180°C'ye (350°F) ısıtın.
  • Dolmalık bıldırcınları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Üzerlerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
  • Bıldırcınları önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika veya etleri pişene kadar pişirin. 
  • Pişirme süresi bıldırcınların büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
  • Pişen bıldırcın dolmalarını fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa