'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Ayşe, ana yemek yanında servis etmek için Arpacık Soğanlı Patates tarifine yer verdi.
Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
4-5 orta boy patates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı kekik
2-3 diş sarımsak, ince doğranmış
Birkaç dal taze kekik veya maydanoz, süslemek için
Nasıl Yapacağız?
Fırını 200°C derecede önceden ısıtın.
Arpacık soğanları soyun.
Eğer soğanlar çok büyükse ikiye kesin, ancak mümkünse bütün bırakın.
Patatesleri soyun ve yaklaşık 2 cm'lik küpler halinde doğrayın.
Büyük bir karıştırma kabında arpacık soğanları, doğranmış patatesleri, zeytinyağını, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik ve ince doğranmış sarımsakları bir araya getirin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın, böylece sebzeler baharat ve yağla eşit şekilde kaplansın.
Hazırladığınız sebze karışımını yağlı kağıt serili veya hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yayın.
Sebzeleri, arpacık soğanlar yumuşayıncaya ve patatesler altın kahverengi ve çıtır olana kadar, yaklaşık 25-30 dakika boyunca pişirin.
Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden ara sıra kontrol etmekte fayda var.
Pişmiş arpacık soğanlı patatesleri fırından çıkarın ve birkaç dakika soğumasını bekleyin.
Üzerine taze kekik veya maydanoz yaprakları serpip servis yapın.
Afiyet Olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.