BIST
8.896
0,38%
DOLAR
34,2314
0,11%
EURO
36,9952
0,67%
ALTIN
2.928,12
0,10%
PETROL
74,97
0,07%
BITCOIN
2.560.370
0,29%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: El Açması Fındıklı Baklava Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: El Açması Fındıklı Baklava Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Ayşe, tatlı olarak El Açması Fındıklı Baklava tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
20 Şubat 2024 19:10
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 20:48
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: El Açması Fındıklı Baklava Tarifi...
El Açması Fındıklı Baklava
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nişasta (hamurları açarken kullanmak üzere)
2 su bardağı çekilmiş fındık
250 gr tereyağı, eritilmiş
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Nasıl Yapacağız?
Unu geniş bir kaba eleyin.
Ortasını açıp yumurta, tuz, süt, su, sirke ve zeytinyağını ekleyin.
Hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini örtüp, yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru 15 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı avuç içinde yuvarlayıp düz bir zemin üzerine koyun.
Her birini nişasta yardımıyla mümkün olduğunca ince açın.
İnce açılan yufkaları üst üste koyarken aralarına mutlaka nişasta serpin ki yapışmasınlar.
Açılan yufkaların ilk beşini, aralarına erimiş tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.
İlk beş katın üzerine çekilmiş fındıkları serpin.
Kalan yufkaları da aralarına tereyağı sürerek fındıkların üzerine yerleştirin.
Fırını 180°C'ye ısıtın.
Baklavayı önceden ısıtılmış fırında, üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin, yaklaşık 30-35 dakika.
Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp, birkaç damla limon suyu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Baklava fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar bekleyin ve sonra ılık şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün.
Baklavanın şerbeti çekmesi için en az 4-5 saat, ideal olarak bir gece bekletin.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara