Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Nar ve Kayısı Eşliğinde Roka Salatası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Menekşe, salata olarak Nar ve Kayısı Eşliğinde Roka Salatası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
21 Şubat 2024 17:20
GÜNCELLEME
21 Şubat 2024 23:23
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Nar ve Kayısı Eşliğinde Roka Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Nar ve Kayısı Eşliğinde Roka Salatası Tarifi...

Nar ve Kayısı Eşliğinde Roka Salatası

Malzemeler:

  • 2 demet taze roka, yıkanmış ve iri parçalara ayrılmış
  • 1 adet büyük nar
  • 100 gram kuru kayısı, ince şeritler halinde kesilmiş
  • 50 gram ceviz içi, iri parçalanmış
  • 100 gram beyaz peynir veya feta peyniri, küp küp doğranmış
  • 1 adet küçük kırmızı soğan, ince dilimlenmiş

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapacağız?

  • Rokayı bir salata kasesine alın.
  • Nar taneleri, kuru kayısı şeritleri, iri parçalanmış ceviz içi ve küp doğranmış beyaz peyniri rokanın üzerine ekleyin. 
  • İnce dilimlenmiş kırmızı soğanı da ekleyebilirsiniz.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, bal, nar ekşisi ve limon suyunu iyice karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin.
  • Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın, böylece sos her yere eşit şekilde yayılsın.
  • Salatayı hemen servis yapın veya soğuk servis yapmak istiyorsanız bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa