Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Dondurma Eşliğinde İncir Tatlısı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem tatlı olarak ​Dondurma Eşliğinde İncir Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 18:20
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 00:57
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Dondurma Eşliğinde İncir Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Dondurma Eşliğinde İncir Tatlısı Tarifi...

Dondurma Eşliğinde İncir Tatlısı

Malzemeler:

  • 10 adet kuru incir
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın 
  • 2-3 adet karanfil
  • 1/2 limonun suyu
  • Vanilyalı dondurma

Şerbeti İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 limonun suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Kuru incirleri güzelce yıkayın ve üzerlerini hafifçe kesin.
  • İncirleri yumuşamaları için 1,5 su bardağı sıcak suda yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
  • Bir tencerede su ve şekeri karıştırarak kaynatın.
  • Şeker eriyince, limon suyunu, tarçın çubuğunu ve karanfilleri ekleyin.
  • Karışımı 5-10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
  • İncirleri şerbetin içine atın ve kısık ateşte incirler yumuşayana kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 20-30 dakika sürebilir.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra incirleri soğumaya bırakın.
  • Servis yaparken, her bir porsiyon için bir veya iki adet inciri tabağa alın.
  • Üzerine bir top vanilyalı dondurma ekleyin.
  • İsteğe bağlı olarak, üzerine biraz daha şerbet dökerek veya çırpılmış krema, fıstık ya da ceviz ile süsleyerek servis edin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa