Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Kuru Biber Kızartması Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem ana yemek yanında servis etmek için Kuru Biber Kızartması tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 18:30
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 00:57
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Kuru Biber Kızartması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Kuru Biber Kızartması Tarifi...

Kuru Biber Kızartması

Malzemeler:

  • 10-15 adet kuru biber (dolmalık veya çarliston)
  • 1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
  • 2 diş sarımsak, dövülmüş
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nasıl Yapacağız?

  • Kuru biberleri iyice yıkayın ve suyunu süzün.
  • Biberleri ılık suda 10-15 dakika kadar bekletin, böylece yumuşayacaklardır.
  • Yumuşadıktan sonra suyunu süzün ve biberleri kurulayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağı veya ayçiçek yağını koyun ve ısıtın.
  • Yağ kızdığında, biberleri tavaya ekleyin ve arkalı önlü kızartın. Biberlerin her iki tarafı da kızardığında, fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alın.
  • Kızartma işlemi bittikten sonra, fazla yağı süzüp aynı tavada dövülmüş sarımsakları hafifçe soteleyin.
  • Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
  • Yarım çay bardağı suyu ekleyip sosu biraz açın. 
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek tatlandırın.
  • Kızartılmış biberleri tekrar tavaya ekleyin ve sosla iyice kaplanmaları için birkaç dakika pişirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa