BIST
10.122
0,00%
DOLAR
35,7606
0,07%
EURO
37,3733
0,17%
ALTIN
3.175,81
-0,00%
PETROL
76,31
-0,24%
BITCOIN
3.658.243
-0,75%
Ara
Ankara -4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara -4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Zeytinyağlı Enginar Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem ana yemek yanında servis etmek için Zeytinyağlı Enginar tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 18:40
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 00:57
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Zeytinyağlı Enginar Tarifi...
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler:
4 adet taze enginar
1 adet limonun suyu
1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1 adet büyük havuç, küp küp doğranmış
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
2-3 dal taze nane
Nasıl Yapacağız?
Enginarların dış yapraklarını soyun, saplarını kesin ve enginar kalplerini limonlu suda bekletin. Bu, kararmalarını önleyecektir.
Soğanı ve havucu küp küp doğrayın. Dereotunu ve naneyi ince kıyın.
Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın.
İnce doğranmış soğanı tencereye ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Enginarları tencereye yerleştirin. Üzerine bezelyeyi ekleyin.
Su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
Enginarların üzerini örtecek kadar su ekleyin ve limon suyunu sıkın.
Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
Pişme işlemi bittikten sonra tencereyi ocaktan alın ve yemeği oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
İnce kıyılmış dereotu ve taze nane yapraklarını yemeğin üzerine serpin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Aşkın Ömrü Var Mı? Bilim ve Duygular Bu Soruya Ne Diyor?
Türk Aktivist Ne Demek? Türk Aktivistler Ne İçin Mücadele Eder?
Dünyanın En İyi Yemekleri Sıralamasında 1 Numarada: Napoli Pizzası Tarifi
Yargı Aktivizmi nedir? Yargı Aktivizmi Ne Anlama Geliyor?
LGBT Aktivist ne demek? LGBT Aktivistleri Ne İş Yapar?
Gizli Öfkenin İletişim Hali Pasif Saldırganlık Nedir?
Şiddetsiz Mücadelenin Gücü Pasif direniş nedir?
Sonraki Sayfa
×
Ara