Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Zeytinyağlı Enginar Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem ana yemek yanında servis etmek için Zeytinyağlı Enginar tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 18:40
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 00:57
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Zeytinyağlı Enginar Tarifi...

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler:

  • 4 adet taze enginar
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet büyük havuç, küp küp doğranmış
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
  • 2-3 dal taze nane

Nasıl Yapacağız?

  • Enginarların dış yapraklarını soyun, saplarını kesin ve enginar kalplerini limonlu suda bekletin. Bu, kararmalarını önleyecektir.
  • Soğanı ve havucu küp küp doğrayın. Dereotunu ve naneyi ince kıyın.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın.
  • İnce doğranmış soğanı tencereye ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Enginarları tencereye yerleştirin. Üzerine bezelyeyi ekleyin.
  • Su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • Enginarların üzerini örtecek kadar su ekleyin ve limon suyunu sıkın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
  • Pişme işlemi bittikten sonra tencereyi ocaktan alın ve yemeği oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • İnce kıyılmış dereotu ve taze nane yapraklarını yemeğin üzerine serpin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa