Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Marul Kebabı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem ana yemek olarak Marul Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 18:50
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 00:57
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Marul Kebabı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Marul Kebabı Tarifi...

Marul Kebabı

Malzemeler:

Kebap İçin:

  • 500 gram kıyma (dana veya kuzu tercihen)
  • 1 adet kuru soğan, rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 büyük baş marul
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapacağız?

  • Kıymayı bir kaba alın.
  • Üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları (karabiber, pul biber, kimyon, tuz) ekleyin.
  • Tüm malzemeyi iyice karıştırarak homojen bir harç elde edin.
  • Marulu iyice yıkayın ve yapraklarını tek tek ayırın.
  • Büyük yaprakları kullanacaksanız, orta damarını çıkarabilirsiniz ki daha rahat sarılabilsin.
  • Hazırladığınız kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle uzun köfte şekilleri verin.
  • Her bir köfteyi bir marul yaprağının içine sarın. 
  • Marul yaprağının uçlarını içe doğru katlayarak, köftenin dışarı çıkmamasını sağlayın.
  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  • Marul kebaplarını tencereye dizin.
  • Üzerine 1 su bardağı su veya et suyunu ekleyin.
  • Domates salçasını bir miktar suda eritip tencereye ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, kebapların suyunu çekip, marulların yumuşaması için kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa