Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​İçli Köfte Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem ara sıcak olarak ​​İçli Köfte tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 19:00
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 00:58
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​İçli Köfte Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: İçli Köfte Tarifi...

İçli Köfte

Malzemeler:

Dış Harcı İçin:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

İç Harcı İçin:

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy soğan, ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı çam fıstığı
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış

Nasıl Yapacağız?

  • İnce bulguru geniş bir kaseye alın, üzerine sıcak suyu dökün ve bulgurun şişmesi için 15 dakika kadar bekleyin.
  • Şişen bulgura un, yumurta, tuz ve pul biberi ekleyin.
  • Malzemeleri iyice yoğurun, hamur kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. 
  • Gerekirse, elinizi ıslatarak yoğurma işlemine devam edebilirsiniz.
  • Tereyağı veya zeytinyağını bir tavada ısıtın, ince doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip karıştırın. 
  • Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Dış harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde yuvarlayıp, ortasını parmağınızla açarak içli köfte şeklini verin.
  • Açtığınız boşluğa iç harçtan bir miktar koyun ve köftenin ağzını kapatın. 
  • İçli köftelerin yüzeyinin pürüzsüz olmasına özen gösterin.
  • Hazırladığınız içli köfteleri, buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
  • İçli köfteleri kaynar suda yaklaşık 10-15 dakika ya da dış yüzeyleri sertleşene kadar haşlayabilirsiniz. 
  • Alternatif olarak, derin yağda kızartarak da pişirebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa