Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Zeytinyağlı Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Sarması Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem ara sıcak olarak ​Zeytinyağlı Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Sarması tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 19:10
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 00:58
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Zeytinyağlı Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Sarması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Zeytinyağlı Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Sarması Tarifi...

Zeytinyağlı Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Sarması

Malzemeler:

Bulgur Harcı İçin:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy soğan, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Sarma İçin:

  • Yarım kilo asma yaprağı (taze veya salamura kullanılabilir)

Yoğurtlu Sos İçin:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak, dövülmüş
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber

Nasıl Yapacağız?

  • İnce bulguru bir kaseye alın, üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve şişmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
  • Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Şişmiş bulgura soğanlı karışımı, ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
  • Taze asma yapraklarını kullanıyorsanız, hafifçe haşlayın. 
  • Salamura asma yaprakları kullanıyorsanız, tuzunu almak için sıcak suda bekletin ve ardından suyunu süzün.
  • Asma yaprağının pürüzsüz yüzeyi masaya gelecek şekilde serin.
  • Her yaprağın ortasına hazırladığınız bulgur harcından bir miktar koyun.
  • Yaprakların kenarlarını içe doğru katlayarak, sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın.
  • Yoğurdu bir kaseye alın, içine dövülmüş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Sarmaları bir servis tabağına dizin.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt sosunu dökün.
  • Küçük bir tavada zeytinyağı ve pul biberi kızdırın, yoğurtlu sarmaların üzerine gezdirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa