Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Gırar Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem başlangıç olarak Gırar Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 19:20
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 00:58
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Gırar Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Gırar Çorbası Tarifi...

Gırar Çorbası

Malzemeler:

  • 500 gram gıdık eti (temizlenmiş ve küçük parçalara ayrılmış)
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
  • 1 litre su (etin haşlanması için)
  • 1 çay bardağı nohut (önceden haşlanmış)
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane

Nasıl Yapacağız?

  • Gıdık etini temizleyin ve küçük parçalara ayırın. 
  • Eti bir tencerede suyla birlikte haşlayın. 
  • Et yumuşayana kadar yaklaşık 1-1.5 saat sürebilir.
  • Başka bir tencerede tereyağını veya sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates ve biber salçasını ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış eti ve önceden haşlanmış nohutu tencereye ekleyin.
  • Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerektiğinde biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyin. 
  • İsteğe bağlı olarak dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişme işlemi bittikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
  • Servis yaparken üzerine nane serpebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa