BIST
10.105
-0,08%
DOLAR
35,6798
0,13%
EURO
37,4767
0,70%
ALTIN
3.180,75
0,81%
PETROL
78,47
0,23%
BITCOIN
3.750.105
0,40%
Ara
Ankara 0°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 0°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Gırar Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Gırar Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem başlangıç olarak Gırar Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 19:20
GÜNCELLEME
28 Şubat 2024 00:58
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Gırar Çorbası Tarifi...
Gırar Çorbası
Malzemeler:
500 gram gıdık eti (temizlenmiş ve küçük parçalara ayrılmış)
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
1 litre su (etin haşlanması için)
1 çay bardağı nohut (önceden haşlanmış)
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
Nasıl Yapacağız?
Gıdık etini temizleyin ve küçük parçalara ayırın.
Eti bir tencerede suyla birlikte haşlayın.
Et yumuşayana kadar yaklaşık 1-1.5 saat sürebilir.
Başka bir tencerede tereyağını veya sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
Domates ve biber salçasını ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
Haşlanmış eti ve önceden haşlanmış nohutu tencereye ekleyin.
Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerektiğinde biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Çorbanın tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyin.
İsteğe bağlı olarak dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişme işlemi bittikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Servis yaparken üzerine nane serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Ayağı Vuran Ayakkabı Nasıl Açılır? İşte Etkili 7 Yöntem
İş dünyasının Oscar’ı olarak anılan Stevie Awards Nedir?
Çin’in Instagram’ı Xiaohongshu Nedir?
CX Awards Nedir? CX Awards Kimlere Veriliyor?
Youth Awards Nedir? Youth Awards Kimlere Veriliyor?
Smarties Awards Nedir? Smarties Awards Kimlere Veriliyor?
The One Awards Nedir? The One Awards Ne Demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara