'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü yarışmacısı Nisanur, ara sıcak olarak Coleslaw Yatağında Tempura Karides tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
12 adet büyük boy karides, temizlenmiş ve kuyrukları ayrılmış
1 su bardağı tempura unu (hazır tempura unu kullanabilirsiniz ya da 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı mısır nişastası + 1/2 çay kaşığı kabartma tozu karışımı)
1 su bardağı soğuk su
Tuz ve karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Coleslaw İçin:
2 su bardağı ince doğranmış beyaz lahana
1 su bardağı ince doğranmış mor lahana
1 adet büyük havuç, rendelenmiş
1/2 su bardağı mayonez
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı şeker
Tuz ve karabiber
Nasıl Yapacağız?
Lahanaları ve havucu büyük bir kasede karıştırın.
Ayrı bir kasede mayonez, elma sirkesi, şeker, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
Hazırladığınız sosu lahana ve havuç karışımının üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Coleslaw'ı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Karidesleri tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Tempura ununu geniş bir kaseye alın.
Soğuk suyu yavaşça ekleyin ve hafifçe karıştırın.
Karidesleri tempura hamuruna batırın ve fazla hamuru silkeleyin.
Kızartma yağını derin bir tencere veya derin yağ kızartıcıda 175°C'ye kadar ısıtın.
Karidesleri yağa dikkatlice bırakın ve altın rengi çıtır bir doku elde edene kadar yaklaşık 2-3 dakika kızartın.
Kızartılmış karidesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
Coleslaw'ı servis tabağının ortasına yığın şeklinde yerleştirin.
Üzerine tempura karidesleri dizin.
İsteğe bağlı olarak yanında soya sosu, tatlı chili sosu veya teriyaki sos ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.