'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü yarışmacısı Nisanur, ana yemek yanında servis edeceği Zerdeçallı Risoni tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
Orta boy bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin.
Ezilmiş sarımsak, zerdeçal ve kırmızı biber flakesini ekleyin.
Sarımsakların kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika daha pişirin.
Risoniyi tencereye ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Bu, risoninin aromaları emmesine yardımcı olur.
Sebze suyunu veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Karışımı kaynatın, sonra ateşi düşürün ve risoni suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin, ara sıra karıştırın. Bu işlem yaklaşık 10-12 dakika sürecektir.
Pişirme sürecinin son 2-3 dakikasında bezelyeleri ekleyin.