BIST
8.711
1,08%
DOLAR
34,2350
-0,14%
EURO
36,8505
-1,67%
ALTIN
3.002,06
-0,71%
PETROL
74,27
-1,67%
BITCOIN
2.496.641
-2,01%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Mantarlı Patates Sefası Tarifi
Gelinim Mutfakta - Mantarlı Patates Sefası Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Mantarlı Patates Sefası tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Mantarlı Patates Sefası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 07:15
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 15:54
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Mantarlı Patates Sefası tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Mantarlı Patates Sefası Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Mantarlı Patates Sefası Tarifi...
Malzemeler:
4 orta boy patates
300 gram mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Nasıl Yapacağız?
Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından küp küp doğrayın.
Doğradığınız patatesleri tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayın, sonra suyunu süzün.
Mantarları temizleyin ve dilimleyin.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğan ile sarımsakları pembeleşene kadar soteleyin.
Ardından mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Haşlanmış patatesleri mantarların üzerine ekleyin.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte tüm malzemelerin birbiriyle iyice karışmasını sağlayın.
Yemeği ocaktan almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve peynir eriyene kadar kapağı kapalı şekilde bekletin.
İnce kıyılmış maydanozu serpiştirerek servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara