Gelinim Mutfakta - Panda Pasta Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Panda Pasta tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Panda Pasta Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 07:30
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 16:02
Gelinim Mutfakta - Panda Pasta Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte  Panda Pasta tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Panda Pasta 
Tarifi...

Gelinim Mutfakta -  Panda Pasta Tarifi...

Malzemeler:

Pandispanya için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri ve süslemesi için:

  • Beyaz şeker hamuru
  • Siyah şeker hamuru
  • Çikolata parçaları veya damlaları

Nasıl Yapacağız?

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın. 
  • Açık renkli ve köpüklü bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma yavaşça ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serili yuvarlak kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Kek piştikten sonra soğuması için bir kenara alın.
  • Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alan kremanın altını kapatın ve içine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kremanızı soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pandispanyayı ikiye kesin.
  • Bir katına kremanın yarısını sürün ve diğer katı üzerine kapatın.
  • Kalan kremayı pastanın üzerine ve kenarlarına sürün.
  • Beyaz şeker hamurunu merdane ile açın ve pastanın üzerini kaplayacak şekilde kesin.
  • Siyah şeker hamuru ile panda gözleri, kulakları ve burnunu yapın. Gözler için küçük beyaz parçalar da kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız parçaları uygun yerlere yerleştirerek pandanın yüzünü oluşturun.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa