Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: ​​Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü yarışmacısı Oktay, başlangıç olarak Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 10:10
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 20:50
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: ​​Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası Tarifi...

Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası

Malzemeler:

  • 4 adet büyük kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan, küp küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 adet patates, küp küp doğranmış
  • 1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı tütsülenmiş tatlı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • Taze krema
  • Taze kişniş veya maydanoz, süslemek için

Nasıl Yapacağız?

  • Biberleri fırının ızgara bölümünde ya da açık ateş üzerinde her yanı siyahlaşana kadar közleyin. 
  • Közledikten sonra bir kapta üzerini örterek 10 dakika buharlanmaya bırakın.
  • Bu, kabuklarının kolay soyulmasına yardımcı olur.
  • Biberlerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. 
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Doğranmış patatesi, közlenmiş biberleri, sebze suyunu, tuz, karabiber, tütsülenmiş tatlı kırmızı biber ve kimyonu tencereye ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Çorbanın biraz soğumasını bekleyin. 
  • Sonrasında, çorbayı bir blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Bu işlemi dikkatlice yapın çünkü sıcak sıvı fışkırabilir.
  • Çorbayı tekrar tencereye aktarın ve gerekirse kıvamını ayarlamak için biraz daha su veya suyu ekleyin. 
  • İsteğe bağlı olarak biraz krema ekleyerek zengin bir tat elde edebilirsiniz.
  • Çorbayı ısıttıktan sonra tadına bakın ve gerekirse tuz veya baharat ekleyin.
  • Servis yaparken üzerine taze kişniş veya maydanoz serpip, isterseniz bir miktar krema ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa