BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,4347
0,30%
EURO
36,2908
0,16%
ALTIN
2.836,81
0,09%
PETROL
71,04
-2,09%
BITCOIN
3.150.344
3,66%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 9°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 9°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü yarışmacısı Oktay, başlangıç olarak Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 10:10
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 20:50
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası Tarifi...
Tütsülenmiş Köz Biber Çorbası
Malzemeler:
4 adet büyük kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan, küp küp doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 adet patates, küp küp doğranmış
1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tütsülenmiş tatlı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
Taze krema
Taze kişniş veya maydanoz, süslemek için
Nasıl Yapacağız?
Biberleri fırının ızgara bölümünde ya da açık ateş üzerinde her yanı siyahlaşana kadar közleyin.
Közledikten sonra bir kapta üzerini örterek 10 dakika buharlanmaya bırakın.
Bu, kabuklarının kolay soyulmasına yardımcı olur.
Biberlerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
Soğan ve sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
Doğranmış patatesi, közlenmiş biberleri, sebze suyunu, tuz, karabiber, tütsülenmiş tatlı kırmızı biber ve kimyonu tencereye ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Çorbanın biraz soğumasını bekleyin.
Sonrasında, çorbayı bir blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Bu işlemi dikkatlice yapın çünkü sıcak sıvı fışkırabilir.
Çorbayı tekrar tencereye aktarın ve gerekirse kıvamını ayarlamak için biraz daha su veya suyu ekleyin.
İsteğe bağlı olarak biraz krema ekleyerek zengin bir tat elde edebilirsiniz.
Çorbayı ısıttıktan sonra tadına bakın ve gerekirse tuz veya baharat ekleyin.
Servis yaparken üzerine taze kişniş veya maydanoz serpip, isterseniz bir miktar krema ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Stres nedir, belirtileri neler? Stresle başa çıkma yöntemleri
Ovafobi Nedir? Ovafobi Ne Korkusu?
Ahraz ne demek?
Asil ne demek?
Bohem ne demek?
Tüzel kişi ne demek?
Caiz değildir ne demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara