Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: ​Çıtır Mantı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü yarışmacısı Oktay, ara sıcak olarak ​Çıtır Mantı tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 10:20
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 20:55
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: ​Çıtır Mantı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Çıtır Mantı Tarifi...

Çıtır Mantı

Malzemeler:

İç Harcı İçin:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan, rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış

Mantı İçin:

  • 4 adet yufka
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Üzeri İçin:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağında kırmızı toz biber

Nasıl Yapacağız?

  • Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede iyice karıştırın. İç harcınız hazır.
  • Yufkaları tezgah üzerine serin. 
  • Her bir yufkayı dört eşit parçaya kesin. Böylece toplamda 16 adet üçgen parça elde edeceksiniz.
  • Üçgenin geniş tarafına iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını su ile ıslatıp yapıştırarak kapatın.
  • Tüm yufkaları ve iç harcı bu şekilde hazırlayın.
  • Geniş bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı kızdırın.
  • Mantıları, altın rengi çıtır bir kıvam alana kadar her iki tarafını da kızartın.
  • Kızaran mantıları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.
  • Çıtır mantıları servis tabağına alın.
  • Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında kırmızı toz biberi kızdırın ve yoğurtlu mantıların üzerine gezdirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa