BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,4347
0,30%
EURO
36,2908
0,16%
ALTIN
2.836,81
0,09%
PETROL
71,04
-2,09%
BITCOIN
3.150.344
3,66%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Çıtır Mantı Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Çıtır Mantı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü yarışmacısı Oktay, ara sıcak olarak Çıtır Mantı tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 10:20
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 20:55
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Çıtır Mantı Tarifi...
Çıtır Mantı
Malzemeler:
İç Harcı İçin:
300 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan, rendelenmiş
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
Mantı İçin:
4 adet yufka
Sıvı yağ (kızartmak için)
Üzeri İçin:
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağında kırmızı toz biber
Nasıl Yapacağız?
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede iyice karıştırın. İç harcınız hazır.
Yufkaları tezgah üzerine serin.
Her bir yufkayı dört eşit parçaya kesin. Böylece toplamda 16 adet üçgen parça elde edeceksiniz.
Üçgenin geniş tarafına iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını su ile ıslatıp yapıştırarak kapatın.
Tüm yufkaları ve iç harcı bu şekilde hazırlayın.
Geniş bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı kızdırın.
Mantıları, altın rengi çıtır bir kıvam alana kadar her iki tarafını da kızartın.
Kızaran mantıları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.
Çıtır mantıları servis tabağına alın.
Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökün.
Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında kırmızı toz biberi kızdırın ve yoğurtlu mantıların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Stres nedir, belirtileri neler? Stresle başa çıkma yöntemleri
Ovafobi Nedir? Ovafobi Ne Korkusu?
Ahraz ne demek?
Asil ne demek?
Bohem ne demek?
Tüzel kişi ne demek?
Caiz değildir ne demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara