Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: ​​Kuzu Küşleme Eşliğinde Modernize Kuru Fasulye Pilav Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü yarışmacısı Oktay, ana yemek olarak ​​Kuzu Küşleme Eşliğinde Modernize Kuru Fasulye Pilav tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 10:30
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 21:05
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: ​​Kuzu Küşleme Eşliğinde Modernize Kuru Fasulye Pilav Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Oktay'ın Menüsü: Kuzu Küşleme Eşliğinde Modernize Kuru Fasulye Pilav Tarifi...

Kuzu Küşleme Eşliğinde Modernize Kuru Fasulye Pilav

Kuzu Küşleme İçin Malzemeler:

  • 1 kg kuzu küşleme
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Modernize Kuru Fasulye İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru fasulye, bir gece önceden ıslatılmış
  • 1 adet büyük boy soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu

Pilav İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç, yıkanmış ve süzülmüş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapacağız?

  • Kuzu küşlemeyi zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kekik ile marine edin. 
  • En az 2 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.
  • Marine edilmiş küşlemeleri ızgarada veya yüksek ısıda bir tavada her iki tarafını da güzelce kızartın. İsteğe bağlı pişirme derecesine göre süreyi ayarlayın.
  • Zeytinyağında soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. 
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Önceden ıslatılmış ve suyu süzülmüş kuru fasulyeleri ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştırın.
  • Sıcak su veya et suyunu ekleyin ve fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Gerekirse suyunu ayarlayın.
  • Zeytinyağında pirinçleri şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Sıcak su ve tuzu ekleyin. 
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 
  • Pişirme süresinin son 10 dakikasında demlenmesi için ocağın altını kapatın ve kapak altına bir bez koyun.
  • Pilavı servis tabağına alın. Üzerine modernize kuru fasulyeyi yerleştirin.
  • Yanına kuzu küşlemeleri dizerek servis edin. 
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa