BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,4434
0,32%
EURO
36,3738
0,39%
ALTIN
2.837,46
0,11%
PETROL
71,17
-1,92%
BITCOIN
3.103.347
2,11%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 10°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 10°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Ezogelin Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Ezogelin Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının son yarışmacısı Emre, başlangıç olarak Ezogelin Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 10:50
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 21:21
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Ezogelin Çorbası Tarifi...
Ezogelin Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek, iyice yıkanmış ve süzülmüş
1/4 su bardağı ince bulgur
1/4 su bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan, küçük doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1-2 diş sarımsak, ezilmiş (isteğe bağlı)
6-7 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
Tuz, tatlandırmak için
Nasıl Yapacağız?
Bir tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra içine domates salçası, biber salçası, kuru nane, pul biber, karabiber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
Salçaların kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha kavurun.
Yıkanmış ve süzülmüş kırmızı mercimeği, ince bulguru ve pirinci tencereye ekleyin.
Üzerine sıcak su veya tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın.
Çorbanın kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve çorba kıvam alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
Çorbanın tuzunu kontrol edin ve ihtiyacınıza göre tuz ekleyin.
Çorba piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Stres nedir, belirtileri neler? Stresle başa çıkma yöntemleri
Ovafobi Nedir? Ovafobi Ne Korkusu?
Ahraz ne demek?
Asil ne demek?
Bohem ne demek?
Tüzel kişi ne demek?
Caiz değildir ne demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara