BIST
9.422
0,02%
DOLAR
34,4204
0,26%
EURO
36,3900
0,43%
ALTIN
2.842,08
0,27%
PETROL
72,11
-0,62%
BITCOIN
3.124.738
2,81%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Hünkarbeğendi Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Hünkarbeğendi Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının son yarışmacısı Emre, ana yemek olarak Hünkarbeğendi tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 11:10
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 21:29
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Hünkarbeğendi Tarifi...
Hünkarbeğendi
Malzemeler:
Et için:
500 gram kuşbaşı et (dana veya kuzu tercihe göre)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan, yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Beğendi için:
4 adet büyük boy patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Nasıl Yapacağız?
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve kuşbaşı etleri ekleyin.
Etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
Yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin.
Tuz ve karabiber ekleyip, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Etlerin pişme süresi kullanılan etin türüne göre değişiklik gösterebilir.
Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve içini bir çatal yardımıyla ezin.
Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip, kısık ateşte rengi hafif dönene kadar kavurun.
Yavaş yavaş sütü ekleyerek sürekli karıştırın.
Bu işlem sırasında topaklanmaların önüne geçmek için hızlı hareket edin.
Koyulaşan beşamel sosuna ezilmiş patlıcanları, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kaşar peyniri eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız beğendiyi servis tabağına alın.
Üzerine eti ve et suyunu dökün.
İsteğe bağlı olarak ekstra kaşar peyniri serperek, fırında birkaç dakika daha graten yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Stres nedir, belirtileri neler? Stresle başa çıkma yöntemleri
Ovafobi Nedir? Ovafobi Ne Korkusu?
Ahraz ne demek?
Asil ne demek?
Bohem ne demek?
Tüzel kişi ne demek?
Caiz değildir ne demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara