BIST
9.436
0,16%
DOLAR
34,4260
0,27%
EURO
36,4492
0,60%
ALTIN
2.847,05
0,45%
PETROL
72,14
-0,58%
BITCOIN
3.099.091
1,99%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Acılı Kebapçı Ezmesi Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Acılı Kebapçı Ezmesi Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının son yarışmacısı Emre, salata olarak, Acılı Kebapçı Ezmesi tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 11:20
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 21:37
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Acılı Kebapçı Ezmesi Tarifi...
Acılı Kebapçı Ezmesi
Malzemeler:
4 adet domates
2 adet kırmızı biber (tatlı veya acı, damak zevkinize göre)
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber (veya damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
Yarım limonun suyu
Nasıl Yapacağız?
Domatesleri ve biberleri yıkayın.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve onları da küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanı ve sarımsakları soyun.
Soğanı çok ince olacak şekilde yemeklik doğrayın.
Sarımsakları ise ezin veya çok ince doğrayın.
Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın.
Önce soğan ve sarımsakları ekleyip, pembeleşene kadar soteleyin.
Doğranmış domates ve biberleri ekleyin.
Orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
Biber salçası ve domates salçasını ekleyin, karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin.
Pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın.
Tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Ocaktan aldığınız ezmenin içine ince kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın.
Hazırladığınız ezme, ılık veya oda sıcaklığında, yanında çıtır ekmekler veya lavaş ile servis edilebilir.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Stres nedir, belirtileri neler? Stresle başa çıkma yöntemleri
Ovafobi Nedir? Ovafobi Ne Korkusu?
Ahraz ne demek?
Asil ne demek?
Bohem ne demek?
Tüzel kişi ne demek?
Caiz değildir ne demek?
Sonraki Sayfa
×
Ara