Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Acılı Kebapçı Ezmesi Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının son yarışmacısı Emre, salata olarak, Acılı Kebapçı Ezmesi tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 11:20
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 21:37
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Acılı Kebapçı Ezmesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Acılı Kebapçı Ezmesi Tarifi...

Acılı Kebapçı Ezmesi

Malzemeler:

  • 4 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber (tatlı veya acı, damak zevkinize göre)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber (veya damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
  • Yarım limonun suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Domatesleri ve biberleri yıkayın. 
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. 
  • Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve onları da küçük küpler halinde doğrayın.
  • Soğanı ve sarımsakları soyun. 
  • Soğanı çok ince olacak şekilde yemeklik doğrayın. 
  • Sarımsakları ise ezin veya çok ince doğrayın.
  • Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. 
  • Önce soğan ve sarımsakları ekleyip, pembeleşene kadar soteleyin.
  • Doğranmış domates ve biberleri ekleyin. 
  • Orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Biber salçası ve domates salçasını ekleyin, karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin.
  • Pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın. 
  • Tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan aldığınız ezmenin içine ince kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın.
  • Hazırladığınız ezme, ılık veya oda sıcaklığında, yanında çıtır ekmekler veya lavaş ile servis edilebilir.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa