Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Cevizli Un Helvası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının son yarışmacısı Emre, tatlı olarak, Cevizli Un Helvası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Mart 2024 11:30
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 21:43
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Cevizli Un Helvası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Emre'nin Menüsü: Cevizli Un Helvası Tarifi...

Cevizli Un Helvası

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • Bir tutam tuz

Nasıl Yapacağız?

  • Bir tencerede su ve şekeri karıştırın. 
  • Şeker eriyene kadar orta ateşte ısıtın. Şerbeti kaynatmanıza gerek yok, şeker eridiği zaman şerbet hazırdır. Şerbeti ocaktan alıp kenara koyun.
  • Geniş bir tencere veya derin bir tavada tereyağını eritin.
  • Eriyen yağın içine unu ekleyin. 
  • Unun rengi hafif kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürebilir. Unun eşit kavrulması için sabırlı olun ve sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Unun rengi değişmeye başladığında çekilmiş ceviz içini ekleyin. Cevizlerle birlikte 5 dakika daha kavurun.
  • Kavrulmuş un ve ceviz karışımına önceden hazırladığınız şerbeti yavaşça dökün.
  • Bu esnada karışımın sıcaklığı nedeniyle şerbet sıçrayabilir, bu yüzden dikkatli olun.
  • Şerbeti ekledikten sonra hızlıca karıştırın ki topaklanma olmasın. 
  • Helva şerbeti çekip, koyulaşmaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Helva koyulaştığında ve tencerenin dibinden kolayca ayrılmaya başladığında ocaktan alın.
  • Helvayı biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın serperek servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa