Gelinim Mutfakta - Laz Sushi Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Laz Sushi tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Laz Sushi Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
04 Mart 2024 16:20
GÜNCELLEME
04 Mart 2024 18:18
Gelinim Mutfakta - Laz Sushi Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Laz Sushi tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Laz Sushi
Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Laz Sushi Tarifi...

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç (sushi pirinci tercih edilirse daha iyi sonuç alınır)
  • 2,5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sirke (sushi sirkesi idealdir)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr taze hamsi filetosu (temizlenmiş ve sırt kılçıkları çıkarılmış)
  • 1 adet avokado (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet salatalık (uzunlamasına ince dilimlenmiş)
  • 1 adet limon (suyu sıkılmış)
  • Nori (yosun) yaprakları
  • Karadeniz'den esinlenerek hazırlanmış mısır ekmeği tozu

Laz Sushi Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı Karadeniz balı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nasıl Yapacağız?

  • Pirinci soğuk suyla yıkayın ve suyunu süzün. 
  • Pirinci suyla birlikte tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sirkeyi, şekeri ve tuzu bir kapta karıştırın. 
  • Pişen sıcak pirince bu karışımı ekleyin ve pirinci havalandırarak soğumasını sağlayın.
  • Hamsi filetolarını limon suyu, biraz tuz ve pul biber ile marine edin. 15 dakika kadar bekletin.
  • Karadeniz balı, soya sosu ve pul biberi küçük bir kapta karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
  • Bambu sushi matı üzerine bir nori yaprağı serin. 
  • Üzerine ince bir tabaka halinde hazırladığınız pirinci yayın.
  • Pirincin üzerine ince dilimlenmiş avokado, salatalık ve marine edilmiş hamsi filetolarını yerleştirin.
  • Ruloyu dikkatlice sarın ve sushi matı yardımıyla sıkıca şekillendirin.
  • Hazırladığınız sushi rulosunu keskin bir bıçakla dilimleyin. 
  • Sushi dilimlerini mısır ekmeği tozu ile süsleyerek servis tabağına alın.
  • Hazırladığınız Laz Sushi sosunu yanında servis edin.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa