Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Soğan Dolması tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Soğan Dolması Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Soğan Dolması tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Soğan Dolması Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Soğan Dolması Tarifi...
Malzemeler:
8-10 adet büyük boy soğan
200 gr kıyma (dana veya kuzu)
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük boy domates, küp küp doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz, ince kıyılmış
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Zeytinyağı
2-3 su bardağı sıcak su (pişirme için)
Nasıl Yapacağız?
Soğanları soyun ve baş kısmından itibaren iki ucu kesmeden dört eşit parçaya ayırın. Bu şekilde, soğanın katmanlarını daha kolay ayırabilirsiniz.
Soğan katmanlarını dikkatlice ayırın.
Pirinci yıkayıp, bir kenarda suyunu süzmesi için bekletin.
Bir kasede kıyma, yıkanmış pirinç, doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçası, karabiber, pul biber, kimyon ve yeterince tuz ekleyip iyice karıştırın.
Karışıma biraz zeytinyağı ekleyip harmanlayın.
Soğan katmanlarının içine hazırladığınız iç harcı doldurun.
Harcı çok sıkı doldurmayın çünkü pirinç pişerken genişleyecektir.
Dolmaları geniş bir tencereye dik olarak yerleştirin.
Dolmaların üzerine 2-3 su bardağı sıcak su ve biraz zeytinyağı ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve dolmaları orta ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Pişme süresi sonunda dolmaları dikkatlice bir servis tabağına alın.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.