Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: ​​​Şekerpare Tarifi

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Arzu, tatlı olarak Şekerpare Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, Şekerpare Tatlısı nasıl yapılır, işte tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Mart 2024 00:55
GÜNCELLEME
14 Mart 2024 00:48
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: ​​​Şekerpare Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Şekerpare Tarifi...

Şekerpare

Malzemeler:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un (hamurun kıvamına göre azaltıp artırılabilir)
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz 

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 dilim limon

Nasıl Yapacağız?

  • Şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ve limon dilimini ekleyin.
  • Orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika kaynatıp kıvam aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • İrmiği, kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Gerekirse un miktarını ayarlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın ve hafifçe üzerine bastırarak şekil verin. İsteğe bağlı olarak ortalarına fındık veya ceviz yerleştirin.
  • Yumurta akını bir kaseye alıp, şekerparelerin üzerine fırça yardımıyla sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Tatlıyı şerbeti çekmesi için yaklaşık 1-2 saat bekletin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa